Chei de Lectură_08 :: Atelier CoARH

Chei de Lectură_08 :: Atelier CoARH
coARH

După 7 luni de colindat Bucurestiul și intrat în toate ateliere care ne-au ieșit în cale, studiobasar ne-a propus să susținem un atelier în cadrul CoARH.

Cine? Ce? Cum?

Studiobasar este un birou de arhitectură, care apare când nu te aștepți și dă viață orasulul. Ce ne place este că ei inițiază discuțîi, implică oameni cu experiențe de lucru și practici diferite și caută răspunsuri la tot felul de întrebări legate de cum trăim în oraș. Crește așa spiritul civic când îi asculți

Iar CoARH a fost o serie de workshopuri organizate de I’M UAU, asociația studenților de la Universitatea de Arhitectură, în care se pun laolaltă studenți din diferite facultăți (Univ. București, Univ. Ion Mincu) și invitați din tot felul de domenii, se scutură bine și se pornește de acolo. Fară așteptări și fară presiuni exterioare. A fost un spațiu de lucru foarte interesant pentru că ideea a fost să se vadă ce idei țâșnesc atunci când sociologi, antropologi, arhitecți încep să sape. Pentru că la final să ieșim în stradă la Street Delivert Quinet, cu un posibil rezultat.

Ne-a plăcut să vedem că există un interes real pentru aceste ateliere, pentru poveștile meșterilor și o curiozitate legată de meșteșug. Am realizat că într-un fel saul altul, conceptul palier.ro, a trecut la un moment dat prin mintea multor persoane.

Atelierul s-a concretizat prin standul palier.ro de la Street Delivery Quinet, stand care a fost punct de reflecție asupra ideii de a repara și loc de pornire pentru tururile performative pe care le-am ținut în cele două zile de eveniment. Rezultatul imaterial a fost feedbackul pe care l-am primit de la participanți și care ne-a alimentat bateriile pentru lunile care au urmat.