Palier.ro este un proiect cultural non-profit care își dorește să crească vizibilitatea atelierelor meșteșugărești din București, prin promovarea istoriilor acestor locuri și oameni și conectarea lor cu diferite comunități. Aceste locuri sunt blănarii, croitorii, marochinării, cizmării, reparații stilouri, bijuterii, ceasornicării, geamuri și oglinzi, ș.a.

Prin această inițiativă ne dorim să încurajăm acțiunea de a repara și să prezentăm aceste ateliere ca o alternativă deja existentă pentru schimbarea mentalului colectiv de la gândirea de consum la gândirea sustenabilă.

Vrem ca site-ul acesta sa funcționeze ca o platformă online care sa cuprinda o harta detaliată a tuturor atelierelor din București care au dorit să colaboreze cu noi si o biblioteca plina de articole si resurse externe legate de actul de a repara.

În timp, vrem ca acest proiect să nu se rezume doar la o prezență online timidă, ci să se materializeze şi în diverse alte medii, prin alte tipuri de interacțiuni – realizarea unor scurte materiale documentare, a unor tururi ghidate participative, a unor prototipuri care să aibă însemnătate pentru comunitate și să aducă beneficii meșterilor.

Proiectul este initiat si coordonat de Raluca Croitoru si Elena Butica. Fotografiile sunt realizate de Andrei Becheru, identitatea de Dan Basu. Jasmina Al-Qaisi ne sfatuieste in ale comunicarii, iar Gabriel Iordache ne programeaza site-ul.

Palier.ro a fost demarat datorită bursei Courageous Citizens oferită de European Cultural Foundation in 2018.