Numele Palier.ro a apărut după multe hârtii mâzgălite și creioane tocite. A apărut ca o floare de mac în câmpul plin cu levănțică, Ca un guguștiuc printre porumbei, Ca un felinar aprins între multe felinare șui, Ca o căsuță cu mâncare pentru pasări într-un copac fără frunze, Ca un panou publicitar ruginit între multe alte panouri publicitare cu reclame montate, Ca un nor alb și pufos pe cerul senin, Ca o rază de soare în cămara plină cu borcane cu gem, Ca un avocado copt dintr-un coș cu avocado tare, Ca o dungă de praf ștearsă de pe abajurul transparent al lămpii de pe birou, Ca un cărucior de cumpărături de hipermarket gol lăsat în piață la Obor, Ca o mânușă agățată în gardul plin de zăpadă, Ca un colț de geam nechituit.
Am ales palier pentru că sună a egal, a împreună, dar și clar a separat. E spațiul din bloc unde te întâlnești cu vecinii, mai schimbi o vorbă-două, și apoi te retragi la tine în casă. Are un iz de comunism, pentru că automat ne duce cu gândul la propria copilărie petrecută la bloc, în Severin și Constanța, față de care avem sentimente amestecate: multă lume, gălăgie, mirosuri de prăjituri, fumat în spatele blocului, bucurie că s-au copt corcodușele, vecini care te ajută la inundație, zahăr și ulei din abundență la ceșcuță. Bogăție, ghena, râsete, înjurături, semințe. Max.
Cu palier.ro vrem să cuprindem exact această senzație de diversitate, de certitudine că se va găsi un loc pe etaj pentru toată lumea.