Pe strada Atelierelor de la Piaţa Matache este și tapiţeria domnului Marin. Scaune, canapele, vatelină, bureţi de diferite densităţi, plăpumi se găsesc în jurul meşterului. Comenzile sunt numeroase, iar domnul Marin speră să mai existe tineri care să îmbrăţişeze această meserie. El o face cu drag şi este foarte mulțumit atunci când vede că obiectul care i-a trecut prin mâini îl încântă pe client. Maşina de cusut nu se opreşte decât rareori, acoperind aproape în totalitate vocea meşterului.
Strada Atelierului, nr. 21
Atelierul de Mobila si Tapiterie se găseşte foarte uşor pe Bulevardul Ion Mihalache, fiind chiar la stradă. O data ce ii calci pragul, doamna Oana este cea care întâmpina clienţii cu zâmbetul pe buze de mai bine de 20 de ani. Meşteşugul este unul laborios, iar cei implicaţi trebuie să ştie să lucreze în echipă, altfel ciocanele aterizează peste degete, nu peste cuie. Clienţi de toate vârstele apelează la serviciile atelierului. Doamnei Oana i-ar plăcea ca mai mulţi tineri sa doreasca să practice această meserie.
Bd. Ion Mihalache, nr. 123
În apropierea Pieţei Norilor, domnul George îşi aşteaptă clienţii în atelierul pe a cărui faţadă scrie Mobilă şi tapiţerie. Aşa cum aflăm de pe siteul cooperativei, aceasta a fost infiinţată în 1959 şi are deci o lungă tradiţie în a construi, a repara și a restaura mobilă și interioare de toate tipurile. Domnul George are multă experiență în domeniu, demonstrată prin fotografiile de pe telefon ale scaunelor, canapelelor și fotoliilor pe care le capitonează cu răbdare și grijă. Uneori, măiestria tapițerului își lasă amprenta în interioare de sali de cultură din București. Data viitoare când mergem la piese de teatru sau evenimente culturale, ne putem uita mai atent în jur și poate vom zări munca din atelier.
Strada Constantin Rădulescu-Motru, nr. 16